Očista krve je skvělý způsob, jak se zbavit toxinů z těla a udržet si dobrý zdravotní stav. Zdravá krev úzce souvisí s imunitním systémem a schopností bojovat s infekcemi. Obecně platí, že pro očistu krve jsou potřebná zdravá játra a ledviny, které filtrují toxiny z krve a udržují ji čistou.
Nicméně na odstraňování škodlivin se podílejí i střeva, plíce nebo kůže.
Existuje celá řada faktorů, které se podílejí na hromadění toxinů v těle – znečišťující látky z ovzduší, sedavé zaměstnání, nevhodné zpracování potravin, užívání léků, používání chemických prostředků pro domácnost a řada dalších.
Krev a naše zdraví
Krev se skládá ze čtyř prvků – krevní plazma, červené a bílé krvinky a krevní destičky.
Plazma obsahuje koagulační proteiny, krevní glukózu a další živiny.
Červené krvinky roznášejí po těle živiny a kyslík a odvádějí z těla oxid uhličitý.
Bílé krvinky pomáhají bojovat proti infekcím a jsou nezbytné pro dobré zdraví.
Důležitost očisty krve
Čistění krve je přirozený proces, který probíhá prostřednictvím našeho těla. Podílejí se na něm především játra a ledviny.
Játra podporují správné rozkládání potravy, takže se do těla dostanou vhodné živiny. Také detoxikují a odstraňují škodlivé látky v krvi.
Ledviny brání hromadění odpadu a tekutin v těle. Filtrují odpadní produkty a pomáhají čistit krev.
Potraviny a pochutiny pro očistu krve
Existuje celá řada potravin a bylin, které podporují lepší funkčnost jater a ledvin. Některé z nich obsahují složky, které mají antibakteriální a antivirové vlastnosti.
Česnek je skvělý přírodní prostředek pro čištění těla. Obsahuje síru, která pomáhá tělu zbavovat se toxinů. Také funguje jako silný antimikrobiální prostředek, který čistí střeva od parazitů a virů.
Listová zelenina (zelí, kapusta) obsahuje látky, které nejen pomáhají v detoxikaci, ale také působí preventivně proti vzniku některých druhů rakoviny. Chlorofyl v ní obsažení podporuje zdraví krve.
Jablečný ocet obsahuje přírodní antiseptické sloučeniny, které pomáhají v boji proti infekcím.
Citron obsahuje velké množství vitamínu C, který je silný antioxidant.