Koupí českého masa podpoříte lokální produkci. To ale není jediný důvod, proč byste měli sahat po českých výrobcích. Další důvody naleznete v článku.
Nejen v posledních měsících kladou domácí výrobci důraz na to, abychom kupovali právě jejich maso. Podpora lokální výroby ale není jediným důvodem, proč od nich nakupovat. V tomto článku vám ukážeme, proč se v obchodech raději kupovat české farmářské maso.
Kvalitní maso
Farmařina, to je dřina. A dnes to platí dvojnásob. Zatímco ostatní si urychlují pěstování rostlin a růst zvířat chemikáliemi, poctiví farmáři se na to snaží jít jinak. Farmářské maso pochází ze zvířat z přirozeně krmených chovů. Není výjimkou, že si farmáři sami krmivo pěstují a následně jím krmí svoje zvířata. Maso je tak mnohem kvalitnější a zdravější. Nabízí zdroj kvalitních bílkovin, které jsou potřebné nejen pro růst svalové hmoty, ale i základní funkci lidského těla.
Farmářské maso lépe chutná
Farmářské produkty zpravidla chutnají o poznání lépe. Může za to nejen přístup ke krmení, ale i k celkovému životnímu stylu. Zvířata totiž často pochází z volného chovu. To znamená, že mají dostatek pohybu i prostoru pro růst. Díky tomu přirozeně rostou a nepociťují tolik stresu. To se podepíše i na kvalitě samotného masa. To lépe voní, chutná a jednoduše se zpracovává. Při smažení a pečení totiž nepouští tolik vody a je správně odležené. Připravte se ale na to, že bude mít i nižší trvanlivost. Bez použití chemických látek je to přirozený jev.
Podpoříte lokální produkci
České farmářské maso není jen kvalitní a čerstvé. Stojí za ním tvrdá práce a léta praxe. Tím, že si maso od českých farmářů koupíte, podpoříte lokální výrobu. Dáte tak najevo, že máto o domácí produkci zájem. A to udělá radost nejen samotným farmářům, ale i dalším spotřebitelům. Protože čím více českých produktů budete kupovat, tím víc se jich bude objevovat na pultech obchodů.