Co dobrého připravit z krájených rajčat?

Rajčata patří k zelenině, kterou milují, jak dospělí, tak děti. Snad každý si vybaví při vyřčení názvu této zeleniny jejich šťavnatou sladkou chuť. U každého pak rajčata katalog.bmcbrno.cz/krajena-rajcata-polpa-di-pomodoro-2500-g.htmlevokují chuť na jiný pokrm. Jednomu se ihned vybavení letní prázdniny u babičky a k obědu vynikající babiččina rajská omáčka, jiný si vzpomene na dovolenou v Itálii a lahodnou pizzu a další na šťavnatý zeleninový salát.

Vynikající chuť rajčat

Pryč jsou doby, kdy jsme se museli při konzumaci rajčat omezit na letní sezónu. Dnes bývají rajčata celoroční běžnou součástí tuzemské kuchyně. Rajčata obsahují vitamíny B1, B2, B6, C, E a provitamínu A. součástí rajčat je také vápník, fosfor, železo či draslík. Rajčata se doporučují jíst nejen proto, že jsou plné vitamínů a minerálních látek, ale také proto, že jsou považovány za skvělé léčivo na zánět močových cest. Konzumace rajčat napomáhá čistit ledviny a snižovat cholesterol. Rajčata detoxikují lidské tělo a zvyšují imunitu.

Pochoutky z rajčat

Navoďte si doma letní atmosféru a připravte si jedinečnou pochoutku v podobě zapečených rajčat s lilkem. Potřebovat budete kromě zmíněných surovin také stroužek česneku, sůl a pepř, mouku, rostlinný olej, mozzarellu, menší hrst čerstvé bazalky, lžičku olivového oleje a balzamikovou redukci. Lilek nejprve nakrájíte na plátky, potřete česnek, osolíte a opepříte. Lilek můžete obalit v mouce a krátce jej opéct z každé strany v oleji. Plátky rajčat, mozzarelly a opečeného lilku navrstvěte na sebe na pečicí papír a proložte bazalkou a nechte v troubě zapéct. Velký úspěch může při nedělním obědě sklidit také polévka s krájenými rajčaty a kuřetem. Použít můžete krájená i drcená rajčata Polpa di Pomodoro s rajčatovou šťávou, která je určena k přímému použití. Tato krájená rajčata se doporučují použít jako základní ingredienci do polévek, omáček, ale také zeleninových jídel. Z rajčat můžete připravit celou řadu nejrůznějších pokrmů, hodí se, jak do zmíněných zeleninových polévek, tak do salátů. Jednoduše z nich připravíte pečené brambory s rajčaty a rozmarýnem, rajčatové quiche či další známé i méně známé pokrmy. Bez pochyby si zamilujete jejich sladkou chuť a jedinečnou vůni.