Jarní detox pro celé tělo

Zima je definitivně pryč a naše tělo potřebuje pořádný detox, neboť zimní období je náročné nejen pro náš organismus, ale i pro naši pleť. Je tedy potřeba udělat detox nejen zevnitř, ale i zvenčí.

Obličej

Po zimně bývá naše pleť často unavená, povadlá a vybledlá. Potřebuje tedy oživit, povzbudit a dodat texturu a tón. Jen tak zase bude zářit zdravím. Ideální je kvalitní peeling, regenerační masky nebo obličejová masáž. To vše jí dopřeje blahodárnou očistu a zbaví ji toxinů, nečistot a hrubší vrstvy kůže. Velkým pomocníkem také budou přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové a vitamínem E.

Tipy pro vás

Můžete vyzkoušet detoxikační krém s obsahem jílu a výtažky ze zeleného čaje, krémovou čistící masku s výtažky z karotky nebo černou slupovací masku s bambuckým uhlím a výtažky ze zeleného čaje.

Tělo

Na těle se vám začínají objevovat malé dolíčky a to především v oblastech stehen, bříška nebo na hýždích. Celulitida je problém, který trápí celou řadu žen. Zbavit se jí však není jednoduché. Je potřeba upravit jídelníček, do denního programu zařadit pohyb a můžete také vyzkoušet lymfatické masáže. Pořiďte si také peelingový krém a masáže jím zapojte do ranních a večerních rituálů. Vyzkoušet můžete minerální sůl z Mrtvého moře. Během koupele s ní jemně masírujte pokožku. Dojde tak ke stimulaci krevního oběhu a pomůže k očistě těla od staré kůže.

Vlasy

I vlasy potřebují detoxikační kúru, která prospěje zároveň také pokožce hlavy, jež je po zimním období vysušená. Je vhodné používat takové přípravky, které podporují odstraňování odumřelých kožních buněk.  V současné době jsou velmi oblíbené vlasové peelingy, které se vmasírovávají po umytí vlasů. Čistá a prokrvená pokožka, která po nich zůstane, je ideální pro růst zdravých vlasů.