Plazmalifting patří mezi moderní omlazovací metodu, která má významné postavení v estetické medicíně. Co je podstatou plazmaliftingu, jak probíhá a v čem tkví nejdůležitější přednosti celého postupu? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte v článku.
Co je plazmalifting?
Plazmalifting představuje metodu, která využívá k omlazení vlastní krev. Nicméně navzdory poněkud hororově vyhlížející podstatě se v případě plazmaliftingu ovšem jedná o veskrze moderní zákrok, při němž se s krví téměř nesetkáte. Využívá se při něm pouze tekutá složka krve, která se nazývá plazma. V krvi je obsažena z asi 50 %. Ta se před samotným plazmaliftingem zpracuje na koncentrát. Při zpracování plazmy využívají kliniky speciálních zařízení. Zákrok je proto zcela bezpečný.
Plazma je navíc obohacena o trombocyty neboli krevní destičky. Tím vzniká blahodárný „koktejl“ pro vaši pleť, který se podílí na zpomalení procesů stárnutí. Plazmalifting tak dokáže doslova nastartovat omlazovací proces, který je tělu zcela přirozený. Dochází během něj k aktivaci kožních buněk a k obnově produkce kolagenu. Tím se pokožka zpevňuje a omlazuje.
Jak probíhá ošetření plazmou?
Plazmalifting je metodou, kterou lze využít pro omlazení nejen tváře, ale i krku, dekoltu, či dokonce pokožky rukou. Zákrok je rychlý a šetrný. Podle velikosti ošetřované plochy je potřeba počítat s přibližně 60 minutami strávenými v ordinaci. Plazmalifting je prakticky bezbolestný. Ošetřenou oblast lékař před aplikací navíc ošetří lokálním anestetikem.
Co se děje po zákroku?
Doporučeno je tuto formu ošetření opakovat, a to nejméně 3x s odstupem asi 4 týdnů. Následně je vhodné plazmalifting podstoupit 1x ročně. Vždy se jednotlivé sezení provádí ambulantně, bezprostředně po zákroku tedy může klientka odejít domů.
V domácích podmínkách je především nutné dopřát pleti prostor na to, aby se začala sama přirozeně regenerovat. Tedy nevystavovat ji teplotním výkyvům včetně například sauny. Vhodné není ani plavání. Na jiný termín rovněž odložte peelingové ošetření. Přibližně 3 dny si dopřejte klidový režim.