Naložené hermelíny na divoko – inspirace Jamajkou

Nakládaný hermelín chutná úplně jinak, než ten, co si nakrájíte na talířek a jíte se zeleninou. Tento je obohacen vláčností a nasáklou chutí jiných ingrediencí.

Pokud máte chuť vyzkoušet těchto sýrů hned několik, hermelíny se dají v oleji prokládat i mozzarellou, sušenými rajčaty, nivou, olivami, atd. Možností a variant je hned několik. My si připravíme hermelíny trochu netradičně.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: 1 – 2

Pro děti: ne

2190203014_2d706db896_o

Budete potřebovat:

4 hermelíny

1 velkou cibuli

6 – 8 kuliček barevného pepře

2 špetky steakového koření typu sušený šípek, chilli nebo 1 feferonka

10 ks černých oliv

3 stroužky česneku

2 špetky červené sladké papriky

1 špetka provensálského koření

paprika trikolora – červená, žlutá, zelená

troška soli nebo vegety, slunečnicový nebo olivový olej

Příloha: čerstvý křupavý světlý nebo tmavý chléb

whole-grain-bread-loaf.desktop

Postup:

  1. Hermelíny si podélně rozkrojíme. Jednu polovinu potřeme uvnitř steakovým kořením a sladkou červenou paprikou, tu druhou utřeným česnekem.
  2. Olej si smícháme s trochou soli a provensálského koření, tím hermelíny potom zalijeme.
  3. Hermelíny vrstvíme do zavařovací sklenice a mezi jednotlivé vrstvy prokládáme cibuli, olivy a také pestrobarevnou papriku. Pokud nemáte trikoloru, stačí vám třeba červená paprika. Ostřejší verze snese i chilli papričku v podobě feferonky.
  4. Zbylou papriku vecpeme na stěny sklenice a sledujeme skladbu barev v zavařovačce. Vytvoří se nám pěkná mozaika barev typická pro Jamajku – červená, zelená, žlutá.
  5. Hermelíny ve sklenici zalijeme olejem se solí nebo vegetou a provensálským kořením tak, aby byla vrchní vrstva pěkně potopená. Pokud chceme dělat větší množství, není problém si připravit dvojnásobnou dávku.
  6. Nakládané hermelíny se hodí nejen k pivu. Určitě je vyzkoušejte.

Renata Horáková

Learn More →