Nakládaný hermelín chutná úplně jinak, než ten, co si nakrájíte na talířek a jíte se zeleninou. Tento je obohacen vláčností a nasáklou chutí jiných ingrediencí.
Pokud máte chuť vyzkoušet těchto sýrů hned několik, hermelíny se dají v oleji prokládat i mozzarellou, sušenými rajčaty, nivou, olivami, atd. Možností a variant je hned několik. My si připravíme hermelíny trochu netradičně.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: 1 – 2
Pro děti: ne
Budete potřebovat:
4 hermelíny
1 velkou cibuli
6 – 8 kuliček barevného pepře
2 špetky steakového koření typu sušený šípek, chilli nebo 1 feferonka
10 ks černých oliv
3 stroužky česneku
2 špetky červené sladké papriky
1 špetka provensálského koření
paprika trikolora – červená, žlutá, zelená
troška soli nebo vegety, slunečnicový nebo olivový olej
Příloha: čerstvý křupavý světlý nebo tmavý chléb
Postup:
- Hermelíny si podélně rozkrojíme. Jednu polovinu potřeme uvnitř steakovým kořením a sladkou červenou paprikou, tu druhou utřeným česnekem.
- Olej si smícháme s trochou soli a provensálského koření, tím hermelíny potom zalijeme.
- Hermelíny vrstvíme do zavařovací sklenice a mezi jednotlivé vrstvy prokládáme cibuli, olivy a také pestrobarevnou papriku. Pokud nemáte trikoloru, stačí vám třeba červená paprika. Ostřejší verze snese i chilli papričku v podobě feferonky.
- Zbylou papriku vecpeme na stěny sklenice a sledujeme skladbu barev v zavařovačce. Vytvoří se nám pěkná mozaika barev typická pro Jamajku – červená, zelená, žlutá.
- Hermelíny ve sklenici zalijeme olejem se solí nebo vegetou a provensálským kořením tak, aby byla vrchní vrstva pěkně potopená. Pokud chceme dělat větší množství, není problém si připravit dvojnásobnou dávku.
- Nakládané hermelíny se hodí nejen k pivu. Určitě je vyzkoušejte.