Detoxikovat naše tělo pomůžou i některé druhy ovoce

Pokud hledáte pomoc v přírodě, vyzkoušejte některé druhy ovoce, kromě obsahu vitamínu C poskytují našemu tělu i celou řadu dalších výhod.

Čistí ledviny

Díky obsahu mnoha přírodních kyselin pomáhají tělo zbavovat ledvinových a močových kaménků. JAHODY také čistí pleť a mírní projevy akné. Díky kyselině ellagové slouží jako prevence nádorových chorob. Chrání srdce a cévy.

Čistí střeva a ledviny

Je plný pektinu, rozpustné vlákniny, která výborně čistí střeva a odnáší sebou pryč všechno, co tam nepatří. Pravidelnou konzumací ANGREŠTU prospějeme i ledvinám. Má totiž lehce močopudné účinky a tím odvodňuje a pročišťuje ledviny a močové cesty.

Podporuje obranyschopnost

Malá hrstička RYBÍZU pokryje denní dávku vitamínu C. Proto je to ideální prostředek proti nachlazení, chřipce či angíně. Obsažený rutin zpevňuje cévy. Látky v semínkách černého rybízu regulují přeměnu tuku – pomáhají tedy udržet optimální váhu.

Chrání před nachlazením a udržuje pevný chrup

Nezapomeňte si na zimu nasbírat ŠÍPEK, bude se hodit. Je totiž plný vitamínů a minerálních látek. Pomáhá nejen při nachlazení, ale také chrání dásně proti krvácení a vzniku paradentozy. Čaj ze šípku patří k bylinkové tradici. Je výborný na močové cesty a podporuje funkci ledvin. Květy růže šípkové mají protizánětlivé a protirevmatické účinky.

Léčí nachlazení

Už po staletí platí BEZINKY jako lék na nachlazení, kašel, rýmu či horečku. To jak sušené květy, ze kterých připravíme léčivý čaj. Tak také konzumace plodů, které právě dozrávají. Obsahují vitamíny C a A, draslík, železo, antioxidanty. Přidat je můžeme do koláčů či lívanců.

Chrání močové cesty

Zánět močového měchýře potrápí za život nejméně každou druhou ženu, některé z nich onemocní i opakovaně. S tím si poradí látky zvané proantokyanidy, které jsou obsažené v BRUSINKÁCH. Díky svému proti přilnavému účinku brání usazování bakterií na sliznici. Ale pozor! Stačí jen hrstička denně. Nadměrná konzumace škodí ledvinám.

Renata Bachtíková

Learn More →