Zdraví

Jak si vyčistit krev pomocí stravy – II. díl.

V minulém článku jste se dozvěděli, proč je důležité čistit krev a jaké potraviny vám v tom pomůžou. Tento článek přináší některé rostlinky a byliny, které podporují očistu krve.

Pampeliška (její extrakty) obsahuje antioxidanty, které čistí a detoxikují krev. Je bohatým zdrojem vitamínů (A, B, C, K). Pampeliškové listy a kořeny se používají v lidovém léčitelství pro léčbu ledvin a jater. Nálevy obsahující pampelišku působí jako diuretikum, díky tomu pomáhají z těla odplavovat škodlivé látky.

Pampeliškový čaj se používá k podpoře činnosti jater.

Lopuch je používán jako čistící bylina v čínské medicíně již po celá staletí. Podporuje krevní oběh a detoxikuje krev. Také snižuje záněty v těle.

Červený jetel obsahuje celou řadu vitamínů, které podpoří zdraví krve, působí diureticky, čistí játra a zlepšuje krevní oběh.

Kurkuma je lahodné zlaté koření, které má úžasné detoxikační schopnosti. Přidejte ji do svého jídelníčku a nejen že si báječně okořeníte jídlo, ale zlepší si i své zdraví. Kurkumin v ní obsažený je silný přírodní antioxidant, který podporuje produkci detoxikačních enzymů v těle.

Kajenský pepř je další skvělé koření, které můžete použít pro očistu krve. Obsahuje kapsaicin, který podporuje očistu těla. Je to sloučenina, která mu poskytuje pikantní chuť a může fungovat jako podpůrný prostředek v boji proti rakovinným buňkám.

Petržel je krev čistící bylinka s močopudnými účinky. Také má ochranný účinek na játra. Obsahuje specifické sloučeniny, které působí jako přírodní detoxikační činidlo proti těžkým kovům.

Zázvor patří do stejné skupiny jako kurkuma a také obsahuje některé podobné sloučeniny. Podporuje lepší trávení a pomáhá činnosti tlustého střeva. Také zlepšuje krevní oběh a podporuje činnost srdce. Je používán jako přírodní složka stimulující imunitní systém. Má silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které přispívají k boji proti některým druhům rakoviny (játra, prostata, rakovina prsu).