O čokoládě bylo řečeno a napsáno již mnoho pojednání. Většina názorů se kloní k pozitivním účinkům této pochutiny na naše zdraví. Čokoláda je také příjemným prostředkem k posílení energie, ovšem s její konzumací se to nesmí přehánět.
Nebezpečí pojídání čokolády spočívá v tom, že se snadno stane návykem a pokud má člověk sklony ke tloustnutí, začne nabírat zbytečné kilogramy. Proto bychom si tuto pochoutku vychutnávat jen při zvláštních příležitostech.
Co čokoláda obsahuje
Určitou výživovou hodnotu sice má, ale obsahuje hodně tuků. Z tohoto hlediska lze doporučit hořkou čokoládu, která je zdrojem potřebných minerálu, zejména hořčíku, draslíku a železa. Ovšem pokud ochutnáte čokoládu z obchodu Jeff de Bruges, nebudete chtít již žádnou jinou. Jedná se o obchodní síť, jejíž obchody jsou zejména ve Francii a u nás byl první z nich otevřen v březnu 2015.
Čokoláda z tohoto obchodu je vyráběna z těch nejlepších surovin. Všechny čokoládové krusty vyráběné podle belgických receptur jsou známé obsahem kakaového másla, naprostou absencí nezdravých tuků a hlavně jsou bez palmového oleje.
Koncept Jeff de Bruges
Výroba čokolády je u tohoto renomovaného belgického výrobce založena na spojení belgických tradic a umu s francouzskou elegancí a šarmem. Konkrétně řečeno se jedná o belgické receptury přizpůsobené francouzským chutím. Znamená to menší velikost pralinek, méně tuku a cukru, ale větší množství kakaa a výsledkem je čokoláda pravá.
Cíle
Cílem firmy je zlepšování kvality čokolády, což začíná již u pěstitelů kakaa zejména v africkém Pobřeží Slonoviny. Firma se snaží zdejší pěstitele vzdělávat, zlepšovat jejich životní podmínky a ovlivňovat tak celý proces pěstování kakaa a po jeho sklizeň, zpracování a transport. Vše je podřízeno zdejším přírodním podmínkám, aby výsledkem bylo chuťově lepší a aromatičtější kakao a tím pádem je i čokoláda kvalitní. Na stejném území se díky této spolupráci sklízí větší úroda kakaových bobů, což má za následek i spokojenost a větší příjem pro místní pěstitele.